بسم الله الرحمن الرحیم
مَن امَن بالله و الیوم الاخر و عمل صالحاً فلا خوفٌ علیهم و لاهم یحزنون ( سوره مائده 69 )
هر کس که به خدا و آخرت ایمان دارد و عمل صالح انجام دهدترسی و اندوهی برای آنان نیست .
انگیزه تاسیس موسسه
امروزه پیشرفتهای چشمگیری در زمینه علوم و صنایع نصیب بشریت گردیده است و از این رهگذر قسمتی از قوای طبیعی از اعماق اقیانوسها گرفته تا کرات آسمانی ، به تسخیر بشر در آمده است ولی این پیشرفتهای مادی بتنهایی قادر به تامین سعادت انسان نیست ، تا وقتیکه علوم مادی دوشادوش نیروی معنوی و فضائل اخلاقی در جامعه ای به پیش نرود چنین جامعه ای نه تنها جامعه پیشرفته و تکامل یافته نخواهد بود بلکه هر لحظه به انحطاط و سقوط نزدیکتر خواهد شد .
علیرغم این زندگی ماشینی ، اسلام که آئین زندگی و جهانی و ابدی است و قوانین آن ضامن سعادت دنیا و آخرت انسان می باشد ، همه قوانین و برنامه های خود را بر مبنای توحید و ایمان بخدا جهان استوار ساخته و از این راه عالیترین فضایل و کمالات انسانی را بارور نموده است محبت که یکی از ارزنده ترین صفات بشری است از ارکان و شرایط اساسی ایمان شمرده شده است .
موضوع محبت در اسلام به قدری اهمیت دارد تا آنجا که دین را چیزی جز محبت نمی داند . و احساسات و عواطف لطیفی که از اعماق روح انسان می جوشد و بصورت انواع نیکیها و مساعدتها و کمک با بناء نوع در صفحه زندگی تجلی میکند از عالیترین غرائز انسان است . احساسات است که قلب آدمی را از دیدن رنجها ، گرفتاریها ، مشکلات ، بسختی می فشارد و برای هر گونه فداکاری و از خود گذشتگی آماده می سازد .
انسان تنها یک ارگانیسم زنده نیست . بلکه حامل پیام مطلق خوبی و دانائی و زیبائی و ارزش است وحل مشکلات زندگی بدون گذشتها ، فداکاریها و نیکی به همنوع نیز غیر ممکن است .
یکی از ارکان زیرساز بنای تعاون اجتماعی حس مهربانی و فداکاری و گذشت است افراد و گروههای بکمال بلوغ خود میرسند که در فعالیتهای اجتماعی دارای چنین روحیه ای باشند آنانکه به حیات و زندگی علاقمندند در درجه اول بایستی به زندگی خدمت کنند و سهمی مشخص و حتمی در ایجاد یک جامعه سالم و نیرومند بعهده بگیرند .
هر قدر بلوغ عاطفی و رشد بینش اجتماعی مردم زیادتر باشد بمصالح یکدیگر توجه بیشتری خواهند داشت . اندیشه مثبت و همدردی درباره دیگران در عین حال که نشانه کمال آدمیت است کمک به ایجاد محیطی سالم برای زندگانی بهتر خود شخص خواهد بود شکی نیست که عادت به گذشت و فداکاری و کارهای نیک به آسانی بدست نمی آید یکی از دانشمندان می فرماید نیکوکاری در مرحله اول زحمت دارد و هر قدر در این راه بیشتر رفتیم توانایی ما زیادتر می شود .
کوشش برای رفع گرفتاریها و مصائب دیگران نه تنها وظیفه هر فردی است بلکه از بهترین و عالیترین لذائذ حیاتی بشمارمی آید انسان باید دامنه محبت خود را آنچنان وسیع و گستردهبگیرد که همه مردم بتوانند در آن جای گیرند . احسان و نیکی حد و مرزی ندارد چه منابع عواطف انسانی عظیم و ذخائر آن پایان ناپذیر است و هر قدر بیشتر از آن بهره برداری شود جوشش بیشتری خواهد کرد .
می گویند عقل محدود است ولی عواطف انسانی نامحدود میباشد . بنابراین از نشانه های بارز انسان محبت و نیکی کردن است محبت و بخشش خالص که با انگیزه ویژه ای با آن اقدام می کند . نیکی بخاطر خدا و در راه خدا و قرآن اینگونه نیکوکاران را معرفی می کند . نیکوکار کسی است که دارائی خود را در راه دوستی خدا به خویشان و یتیمان و فقرا و رهگذران نیازمند و مستمندان بدهد و هم در آزاد ساختن بندگان صرف کند